keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Ensimmäisiin näyttelyihin valmistautuminen

Olen ilmoittanut Bellan ensimmäisiin koiranäyttelyihin, se on myös ensimmäinen kerta minulle. Eikä sitten ihan pieniin näyttelyihin ensimmäisenä lähdetä vaan suoraan kansainvälisiin, 13.7 suuntana siis Oulun KV.

Sopivasti tänä kesänä kuntamme kennelkerho järjesti näyttelykoulutuksen, jossa kävimme. Se on ollut erittäin hyvää harjoitusta tälläiselle, joka on ihan pihalla kaikesta. Koulutus saa ehkä jatkoa, toivottavasti ehtii vielä ennen Ouluun menoa.

Ostin uuden näyttelyhihnan ja ollaan harjoiteltu sen kanssa näyttelykuvioita. Seisominenkin alkaa sujua hyvin, Bellan ongelma on vaan siinä, että alkaa luimistella korvia, kun käskee seistä. Kokeilin siihen jos jonkinmoista ääntelyä vaan ei korvat nousseet. Katselin sitten youtubesta videoita koiranäyttelyistä ja sieltä bongasin vinkin, joka toimi Bellalla. Eli koiran namia kädessä pienesti heitetään ilmaan, siis sillain kevyesti hyppyytetään sitä nakin palaa kämmenellä, että koira näkee sen ja innostuu ja korvat nousee. Miksihän lie ne korvat luimistuu tuossa tilanteessa ja samoin jos koittaa ottaa valokuvia?





Eka näyttely jännittää kyllä hurjasti, mutta onneksi oli tuo näyttelykoulutus, jonka ansiosta sain varmuutta ja näin miten kivasti Bella ravaa vierellä vaikka muita koiria on ympärillä. Eiköhän me selvitä, yritän muistaa kasvattajan neuvon, "koiria ne tuomarit vaan katsoo, ei ne ees huomaa esittäjää".

Kaikki hyvät vinkit on toki tervetulleita ensikertalaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti